Blog

Vitaliteit

We horen het steeds meer, vitaal worden, vitaal blijven.

Wat is dat nu Vitaliteit?

De betekenis van vitaliteit is: de gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van iemand die leidt tot energie om te leven.

Ik zou het vertalen naar levensenergie. Zodanig goed in je vel zitten dat je lichamelijk en geestelijk prettig voelen en goed om kunt gaan met de  dagdagelijkse zaken, maar ook met emotioneel zwaardere periodes die op je pad komen.

We weten allemaal dat bewegen en goede voeding hier een onderdeel van zijn, maar wist je ook dat ademhaling, voldoende vocht, de juiste mineralen, ontspanning, slaap, leven met de natuur en je passie volgen hier ook een grote invloed op hebben?

Een balans hierin vinden de truc is om vitaliteit te bereiken.

Het klinkt als veel werk als ik het zo omschrijf. Dat valt mee, juist kleine aanpassingen hierin kunnen al enorm veel effect hebben.

Kijk bijvoorbeeld naar voeding, hierin is zoveel geschreven dat je bijna niet meer weet wat goed voor je is. Wat nu als alle voeding goed voor je is (in de juiste balans)? En je gaat kijken naar je manier van eten en koken. Uit ervaring weet ik wat voor enorme veranderingen dat kan geven op je lichaam.

Zo ook leven met de natuur, ingewikkeld? Of moet je dan meer buiten zijn? Absoluut niet. Het gaat erom dat je snapt hoe een ritme van de dag in elkaar zit, hoe de seizoenen werken. Dat je op het ene moment actiever bent als op het andere. We moeten soms zoveel, in de avond of in de winter behoefte hebben om minder te doen, om lekker op de bank te kruipen is heel natuurlijk. Als je snapt dat dit heel natuurlijk is kan het makkelijker zijn je hieraan toe te geven.

Kleine verandering die voor zoveel meer vitaliteit kunnen zorgen. Uit ervaring weet ik dat dit kan en hoe waardevol dit is.

Dat heeft mij geïnspireerd tot het maken van een vitaliteitstraject. 7 behandeling in combinatie met kennis en praktische tips.

De nadruk ligt op praktisch, daar ligt mijn talent. Grote thema’s vertalen in praktische haalbare stappen voor thuis.

Daarnaast zijn de behandelingen ontspannend en helend. Doordat er op de meridianen en de spieren wordt gewerkt komt de energie in balans en verdwijnen klachten

Meer informatie klik hier.

Voor informatie of contact opnemen klik hier.

Kies je eigen gezondheid en krijg vitaliteit ervoor terug.