Blog

Empowerment

In veel gevallen ben ik geen voorstander van Engelse woorden. Het Nederlandse woord is goed genoeg. Echter als je het hebt over kracht, eigen kracht of in je kracht staan dekt voor mij Empowerment meer de lading. Het is van zichzelf al zo’n krachtig woord en in het woord zicht eigen “power” kracht al verweven.

Je hoort het steeds meer, in je eigen kracht staan. Wat is dat nu precies? Waarom is het zo belangrijk? En hoe bereik je het?

Voor mij is empowerment een gevoel van balans, rust en vertrouwen waarin je alles aankan en waarin je vooruit wil (vanuit vertrouwen).

Je innerlijke Power staat aan. Dat kan een gevoel zijn, maar ook letterlijk. Je lichaam functioneert optimaal, omdat jij het optimaal verzorgt.

Het heeft met elkaar te maken, als je lichaam fysiek in balans is, wordt je brein rustiger en vice versa.

Het is belangrijk omdat het je een innerlijke rust geeft vanuit waar je kunt creëren, groeien en in de actie gaan, maar ook totaal ontspannen.

Dan maakt het niet zoveel meer uit dat het om je heen stormt, dat mensen veel van je vragen. Jij hebt altijd een rust/balans in jezelf.

Heerlijk toch zo’n gevoel? Veel mensen zullen zeggen dat het een utopie is, niet te bereiken.

Ik kan zeggen dat dit niet het geval is. Het is voor mij een zoektocht geweest, waarin ik een rode lijn heb gezien.

Waarin mijn collega’s van Healthforce een rode lijn hebben gezien, dat heeft ons samengebracht. Deze passie om een ander dat gevoel te laten ervaren.

Hoe bereik je zoiets? Eigenlijk is het best simpel en iedereen zal het weten.

Goed voor je lichaam, geest en ziel zorgen en proberen te leven met het ritme van de natuur.

Belangrijk is om je hierbij te laten helpen, maak gebruik van de kennis van anderen. Laat jezelf behandelen en coachen en op een dag kun je het zelf overnemen.

Ik gun je het gevoel van empowerment. Gun het jezelf ook!