Blog

Orgaanmassage?!

Orgaanmassage bestaat dat?

Orgaanmassage kan dat zou je denken? Dat kan zeker. Orgaanmassage is een massage van de buik, waarin je niet alleen oppervlakkig bezig bent, maar ook op het niveau van dieperliggende spieren, organen en bindweefsel. Onze organen hebben belangrijke functies in ons lichaam van het voeden van ons lichaam tot aan verteren en zuiveren van ons lichaam. Daarin wordt regelmatig een groot beroep op ze gedaan. We meer en niet altijd gezonde voeding, medicijnen en vervuiling van de lucht vraagt veel van onze organen.

Deze overbelasting kan ervoor zorgen dat de organen zelf vol en geblokkeerd raken, maar ook het bindweefsel eromheen komt strakker te staan. Het gevolg is een buik die vol en hard aan kan voelen, maar ook minder functioneert. Verminderde werking van de organen heeft uiteindelijk invloed op de rest van het lichaam, omdat deze minder goed gevoed en gezuiverd wordt.

Ik ben bij Marleen terecht gekomen voor orgaan/buik massage . Ik heb dit als heel prettig ervaren. Blokkades in mijn buik zijn opgelost, spanning is weg. Marleen is een heel fijn persoon waardoor ik het goede en de kracht in mezelf ben gaan zien.

Organen en hun emoties

Vanuit andere visies, zoals de Chinese geneeskunde, heeft ieder orgaan zijn eigen emotie die het orgaan beïnvloed. De maag is gevoelig voor piekeren, de nieren voor angst, lever voor frustratie en woede, de longen verdriet en het hart overmatige vreugde.

Deze emoties brengen je organen uit balans. Organen die uit balans zijn triggeren meer van deze emoties in ons lijf. Je komt uiteindelijk in een vicieuze cirkel terecht. Veelal willen we dit aanpakken via ons hoofd, door anders te denken en naar het leven te kijken. Dit is een effectieve methode, maar als de klachten vanuit het lichaam komen is het logischer om het lichaam te behandelen.

Door de ruimte rondom de organen vrij te maken en de organen te laten ontspannen, zullen emoties ook afnemen.

Hoe gaat een orgaanmassage?

Bij een orgaanmassage masseer ik de buik, steeds een laag dieper. De blokkades kunnen pijnlijk zijn, maar met ademhalingstechnieken help ik je erdoorheen.
Het resultaat is verbluffend, je hebt een zachtere, vaak dunnere buik. Je voelt je kalmer en rustiger doordat veel emoties zijn opgelost.

De massage duurt 50-60 minuten en kost 65 euro.
Mijn massage worden vergoed via aanvullende verzekering alternatieve zorg.
Wil je meer weten neem hier contact op.