Blog

Rugklachten? het kan zomaar je dunne darm zijn.

Ongeveer 2 weken geleden schreef ik een blog over orgaanmassage. Het bindweefsel en de spieren rondom een orgaan kunnen te strak komen te staan waardoor dit blokkades oplevert en verminderd functioneren van die organen. Dat kan zomaar meer gevolgen hebben dan alleen de organen zelf.

De dunne darm is een orgaan die, wanneer geblokkeerd, veel klachten geeft op andere gebieden in het lichaam. De dunne darm zorgt voor opname van voedingsstoffen en uitscheiden en opruimen van afvalstoffen. Wanneer deze geblokkeerd is neem je minder voedingsstoffen op en blijven afvalstoffen in je darmen zitten.

“al na de eerste behandeling van mijn darmen merkte ik dat ik meer energie had en me kalmer voelde”

Een dunne darm die vol met afvalstoffen zit wordt zwaarder. Dit zorgt ervoor dat de dunne darm gaat zakken. Het lichaam is door de zwaarte niet meer in staat de dunne darm op zijn plek te houden.

De Dunne darm is door zijn gewicht in de onderbuik gezakt. Dit zorgt ervoor dat organen, zenuwen en spieren in het bekken in de verdrukking komen. Het gevolg hiervan kan zijn dat je tintelingen in je benen ervaart, aambeien ontwikkelt, spataderen krijgt, maar ook menstruatiekrampen en menstruatieproblemen (je baarmoeder zit in je bekken en deze wordt verdrukt door de dunne darm, bij menstruatie zet de baarmoeder uit, maar krijgt hier geen ruimte voor met als gevolg krampen).

Het gewicht van je dunne darm trekt ook aan je ruggengraat, waardoor deze hol wordt getrokken. Het hol trekken van je rug heeft invloed op je middenrif en zorgt daarmee indirect voor ademhalingsproblemen. De problemen stapelen zich op en hoewel het lijkt alsof het afzonderlijke klachten zijn, zouden ze zomaar eens verband kunnen houden met 1 orgaan.

“Na 3 behandelingen bij Marleen voelde in me energieker. Had minder rugklachten en de holling in mijn rug was verdwenen. Ik stond veel rechter. Ik was verbluft door het resultaat en ben blij dat Marleen de connectie heeft gelegd met mijn dunne darm. Ze geeft daarnaast nog tips mee naar huis, waardoor ik het idee heb zelf ook iets te kunnen doen.”

De blokkades in de dunne darm zijn goed te behandelen. De behandeling zelf kan gevoelig zijn, maar het effect daarna is bijzonder prettig. Je krijgt tips mee voor thuis op gebied van voeding, houding en meditatie. Dit versterkt de behandeling, maar je boekt ook resultaat zonder dit te doen.

Stap uit de vicieuze cirkel, want een geblokkeerde dunne darm blijft afvalstoffen opbouwen, waardoor deze steeds zwaarder wordt en problemen blijft veroorzaken.

Reacties uitgeschakeld voor Rugklachten? het kan zomaar je dunne darm zijn.