TuiNa Therapie

TuiNa therapie vindt zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde.
Het wordt de Chinese versie van Fysiotherapie, osteopathie en kinesitherapie genoemd. Door middel van manipulatietechnieken, massagetechnieken, accupressuur, acupunctuur, strekkingen en het gebruik moxa en cupping wordt er aan het lichaam gewerkt en daarmee klachten verminderd en verholpen.

Waar kan TuiNa therapie bij helpen?


Een TuiNa sessie kan voor vele zaken worden ingezet en is zeer effectief bij uiteenlopende klachten. Hieronder noem ik de veel voorkomende klachten in mijn praktijk.
Spierstijfheid, bewegingsbeperkingen, gewrichtsproblemen, rug en nekklachten, pijn, spier en zenuwpijnen, migraine, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, stress, burn-out, emotionele klachten, benauwdheid, slechte doorbloeding, pms klachten, menopauzeklachten en onvruchtbaarheid.
TuiNa is breed in te zetten, wil je weten of TuiNa kan helpen bij jouw klachten neem dan contact op.

“Een behandeling bij Marleen is meer dan alleen een massage. De massagetherapie zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven en dat energie beter doorstroomt”.

KinderTuiNa

KinderTuiNa is een behandeling speciaal gericht op kinderen. Kinderen kunnen vanuit de zwangerschap, bevalling en opgroeien uit balans raken, met verschillende klachten als gevolg.
KinderTuiNa behandeling heeft als doel klachten te verminderen en te elimineren en de constitutie (weerstand) van het kind versterken.
Het heeft een zeer goed effect bij onrust, slaapproblemen, adhd, spijsverteringsproblemen, bedplassen en gebrek aan zelfvertrouwen etc.
Op een open en spelende manier ga ik in contact met je kind. Ik stem de aanraking af met je kind, maar als ze ervaren hoe ontspannend de aanraking is geven ze zich al snel over.

“Mama ik ben vandaag heel blij, want ik krijg vanavond weer olie op mijn rug en dat vind ik fijn”

Hoe ziet een behandeling eruit?

De eerste behandeling bestaat uit een intake. Van te voren heb je een intake vragenlijst ingevuld welke je hebt opgestuurd of mee neemt naar de eerste afspraak. Dit geeft mijn een beeld waar, gezien vanuit de Chinese geneeskunde, het probleem zit. Tijdens de behandeling lig je op de massagetafel en maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals hierboven beschreven. Het is afhankelijk van de klacht welk deel van het lichaam wordt behandeld,maar in de praktijk zal je snel merken dat ik op verschillende plekken werk. Vaak ligt de oorzaak ergens anders dan de symptomen. Dat maakt deze behandeling ook zo effectief. Ik ga niet uit van de symptomen, maar ga op zoek naar de oorzaak en behandel die.

Jouw investering:

Samen stemmen we af hoeveel behandelingen er nodig zijn. je zult merken dat de eerste behandeling al snel goed resultaat geeft en de vervolgbehandelingen dit versterken, hierdoor zijn er relatief minder behandelingen nodig dan bij andere therapieën.

TuiNa behandeling kost 65 euro
KinderTuiNa behandeling kost 30 euro

Ik ben aangesloten bij CAT en RBCZ.
Bij sommige verzekeraars is vergoeding mogelijk via aanvullende verzekering alternatieve geneeswijze

Meer weten?


Wil je meer weten of meteen een afspraak maken neem dat contact met me op.
Wil je meteen goed aan de slag en je algehele gezondheid verbeteren kijk dan eens bij het vitaliteitstraject.

Terug naar boven >