Buikmassage

De buik is een belangrijk onderdeel van ons lijf en belangrijk om deze vrij te houden van blokkades door middel van een buikmassage.
Letterlijk is het een kruispunt in ons lijf waar alles samenkomt. Door deze vele verbindingen ook kans blokkades. De buik wordt ook wel ons tweede brein genoemd. De organen hebben letterlijk invloed op onze emoties en ons brein. Belangrijk om er goed voor te zorgen.
Dit doe je door goede voeding en beweging, maar de buik vrijhouden van blokkades zou daarin ook een belangrijk onderdeel moeten zijn.

Wat is een buikmassage.

Een buikmassage, ook wel orgaanmassage, komt vanuit de oosterse geneeskunde en wordt daar Chi nei tsang genoemd. Alle organen in de buik kunnen gemasseerd worden en vrij van blokkades gemaakt worden.

De buik bestaat uit spieren, bindweefsel, organen, bloedvaten en zenuwen. Deze lopen over elkaar heen. De ligging op zichzelf kan zorgen voor blokkades. Ons dagelijkse beweging, eetpatroon en emoties zorgen dat de spieren en bindweefsel rondom de organen geblokkeerd raken. De organen, zoals de darmen kunnen ook geblokkeerd raken. Ik heb hierover een blog geschreven. Dit allemaal zorgt ervoor dat de organen minder goed functioneren en er hierdoor lichamelijke klachten ontstaan. Door de buik en de organen te masseren zorg je ervoor dat de organen beter gaan functioneren en de klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

Hoe gaat een buikmassage in zijn werk?

De buik is een kwetsbaar gebied en deze wordt niet altijd gemasseerd. Wordt deze wel gemasseerd dan is het vaak oppervlakkig. De blokkades zitten dieper en moet je ook dieper (durven) masseren. Ik heb al veel buiken mogen behandelen met goed resultaat.

Een buik die al langer klachten heeft krijg je niet in een keer los, daar heb je meerdere behandelingen voor nodig. Steeds gaat je een laagje dieper, waardoor het heel goed behapbaar blijft voor degene die op tafel ligt.

Het belangrijkste is een opbouw van een vertrouwensband. Dat bereik door het gesprek vooraf, maar ook tijdens de behandeling bereid ik het lichaam voor door massagetechnieken bij het hoofd of de voeten, of door middel van pulsing (kleine ontspannende schudbewegingen).
Het allerbelangrijkste is dat jij de baas blijft over lichaam.

Wat kost een behandeling?

Een behandeling kost 65 euro.
Deze wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed onder de noemen, overige Chinese geneeskunde.

Wil je meer weten neem dan contact met me op.