Litteken Behandeling (MSTR)

Een litteken behandeling kan enorm waardevol zijn. In sommige gevallen veranderen ze ten positieve je leven. Littekens kunnen voor een enorme beperking op lichaam zorgen, meer nog dan we vaak bedenken.

Wat kunnen de gevolgen zijn van Littekens?

Littekens kunnen diverse klachten veroorzaken, denk hierbij aan:

 • restrictie in de fascia wat zich uit in vastzittend weefsel
 • verminderde bloed- en lymfestroom
 • verzwakte spierkracht
 • verstoorde energiedoorstroming ( Qi)
 • bewegingsbeperking in gewrichten
 • Ze kunnen vervelend aanvoelen, pijn
  doen of er lelijk uitzien.
 • Ook kunnen ze ons emotioneel blokkeren door de
  traumatische gebeurtenis die het litteken
  veroorzaakt heeft.

Littekens hebben een grotere impact op ons lichaam dan we vaak denken. Ze zorgen voor bewegingsbeperking, maar ook emotioneel kunnen littekens invloed op je hebben. Iedere opening van het lichaam is een (klein) trauma. Is het litteken als gevolg van een operatie of ongeval dan worden de emoties en van pijn van dat moment ook opgeslagen in het lichaam.

Fascia.

Het litteken heeft grote invloed op de fascia, het vliesvormig bindweefsel. Het fascia wordt doorboord door het litteken, waardoor het beperkt wordt in zijn originele herstellende functie. Hieronder vind je een link naar een video waarin fascia en beperkingen in fascia worden uitgelegd en hoe dit kan leiden tot pijn en bewegingsbeperking.
De video is in het engels.

Ik had enkel een punctie gehad in mijn borst en oksel, maar daarna ervaarde ik beperkingen in de arm aan de kant van de behandeling. Ik had in eerste instantie de link niet gelegd. De gaatjes waren nauwelijks meer te zien. Per toeval kwam ik uit op MSTR. De behandeling was een verlichting. Het strakke gevoel verdween en zo ook de klachten. Dat 2 kleine gaatjes zo’n gevolg in je lijf kunnen hebben, ongelooflijk”

Behandeling

De behandeling is een zachte techniek die wordt uitgevoerd met het puntje van de wijsvinger. Doormiddel van zachte minimale trekbeweging wordt er ruimte gemaakt in het litteken. Zo krijgt het gezonde weefsel eromheen weer de kans om te infiltreren en zo het weefsel te ontdoen van afvalstoffen en te ondersteunen bij herstel.

De techniek is bij volgende littekens en klachten in te zetten:
– Alle littekens
– brandwonden
– Carpaal tunnelsyndroom
– Hielspoor/ Plantaire Fascitis

Contra-indicaties:
– Chirurgisch gaas (bv matje bij liesbreuk)
– Actieve tumor bij kanker
– Geinfecteerde of besmettelijke wonden

Resultaat

Borstamputatie met bewegingsbeperking.
knie operatie

Vrouw 58 jaar met carpaal tunnelsyndroom stond op wachtlijst voor operatie. Ze was al onder behandeling en besloot de mstr techniek bij mij uit te proberen. Haar klachten verdwenen, had weer volledige beschikking over haar hand. De operatie, die heeft ze afgezegd.

Kosten van een behandeling:

De litteken therapie wordt in trajecten aangeboden. Na 1 behandeling zie je al resultaat, maar is niet voldoende voor het volledige effect. Voor kleinere littekens heb je 4-5 behandelingen nodig, voor grotere littekens 6-8 met interval van 1 week tussen de behandelingen.

De behandelingsduur ligt tussen de 45 en 60 minuten. de trajecten kosten:
Klein litteken, 5 behandelingen: 235 euro inclusief btw
Groot litteken, 8 behandelingen: 380 euro inclusief btw

voor vragen of maken van een afspraak, neem contact met me op.